Magyar

Üdvözlünk a budapesti Open Mic események gyűjtőoldalán!

Az Open Mic egy nagyon egyszerű műfaj: bejelentkezel és eljössz zenélni, vagy ha stand-up vagy slam poetry esemény, akkor azt. Számos alkalommal be sem kell jelentkezni, és jó eséllyel akkor is fellépsz. Aki előre jelentkezik, az kap egy adott fellépési időt az eseményben leírtak szerint (illetve amiben megállapodik a szervezővel), aki csak megjelenik, annak függvényében lép fel, hogy hány jelentkező van még az adott estére. A lényeg, hogy nem kell hozzá bonyolult szervezés, menedzser vagy kontakt.

Utazó előadóművész vagy? Megmutatkozni vágyó amatőr? Kísérletező profi? Általában minden előadó szívesen lép fel egy új helyszínen, új közönség előtt, vagy egy megszokott helyszínen új dalokat kipróbálva, vagy némi szünet után a rutin visszanyerésére: a motiváció változó, a mikrofon stabil.

Közönség vagy? Garantáltan változatos, izgalmas műsorban lesz részed, és talán még a haverodat is feltolhatod a színpadra, ha kedve van (és némi tudása).

A legtöbb zenei eseménybe stand-up comedy is belefér, a stand-up-ba viszont zene már kevésbé.

Bárki jelentkezhet hasonló ‘nyitott’ eseménnyel, és a Facebook oldalunkon szívesen posztoljuk, ha pedig keresel ilyen lehetőséget, itt szintén megtalálod: lásd a listát a legfelső poszton belül vagy az Események (Events) menüt. Miért Facebook? Mert egyszerűen itt a legkönnyebb eseményeket létrehozni és megosztani. Ha valaki nem hisz benne, attól még az események tartalmát megtekintheti.

És hogy miért kommunikálunk többnyire angolul? Külön cikk íródott róla:
Ezek az open mic-osok miért mindig angolul tolják?

Óhaly, sóhaly, panasz? 

Ha van valami mondanivalód, lépj velünk kapcsolatba, akár egy releváns cikket is szívesen megjelentetünk

Köszi a figyelmet, találkozzunk hamarosan!

Jelentkezés, általános érdeklődés itt:

Specify if it's a signup or anything else you wish to write about. WARNING! All nonrelated soliciting is considered SPAM and reported!

 

Nem mindegyik open mic zajlik angolul, van amelyik kimondottan magyar tartalomra specializálódik, főként stand-up comedy műfajban.